DIY: Semne de carteBănuiesc că nu sunt singura obsedată după semne de carte. Colecționez tot felul: colorate, hand-made, primite de la edituri odată cu cărțile, dar paradoxal, de cele mai multe de ori, când vreau să marchez pagina la care am rămas, toate dispar.


De curând am găsit pe internet un tutorial super drăguț despre cum să creezi un semn de carte adorabil, care se atașează în colțul paginii. M-am gândit să încerc și eu câteva și să vă arăt și vouă cum se poate realiza un asemenea bookmark drăguț. E super ușor și pune imaginația și lucrul manual la contribuție.
Eu am ales să fac un iepuraș.Iată de ce aveți nevoie:
• carton sau hârtie mai groasă, depinde ce preferați
• lipici
• foarfece
• creion
• riglă
• marker negru sau cariocă
• opțional diferite materiale pentru a personaliza semnul de carte (cum ar fi sclipici, blăniță etc.)


Pasul 1
Desenează exact în colțul cartonul/foii un plus de 10 cm. Fiecare segment mic format va avea 5 cm, adică cele două segmente mari se înjumătățesc. Trebuie să fie perpendiculare.

După aceea unește ca în imagine patru capete pentru a forma un patrulater concav. OK, poate exagerez cu matematica... Cu alte cuvinte două triunghiuri.

Pasul 2


Decupează figura obținută. Vezi pătratul format între cele două triunghiuri? Este pătratul din colțul cartonului. Opțional poți să liniezi acest spațiu cu markerul și rigla, creând linii paralele și perpendiculare pentru a acoperi golul, dar eu am preferat să nu intervin cu nimic.

Îndoaie și lipește cele două triunghiuri unul peste altul, ca niște aripioare restrânse. 
Pasul 3Din carton alb decupează ochii și dinții și se atașează de semn. Dacă nu ai carton alb procedează astfel: lipește hârtie de xerox pe carton mai deschis la culoare, utilizând foarte puțin lipici și având grijă să nu rămână cute.

Nu uitat de iris. Eu i-am făcut ochii căprui.
Pasul 4Decupează urechile și interiorul acestora. Lipește-le.
Atașează-le de semn. Lipește și pupile iepurașului. Le poți desena cu markerul, însă eu am folosit un perforator pentru dosare. Eu am aplicat un lac transparent peste ochișori pentru luciu.

Decupează un nas mic și lipește-l.

Pasul 5


Cu markerul marchezi ultimele detalii. Se conturează dinții și mustățile.

Și gata, semnul de carte este finalizat. Tot ce mai rămâne de făcut este să îl probezi!
Poți opta pentru diferite modele și culori. Inspirație: RoFashionEmi


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Interviu cu Penelope Douglas, autoarea seriei „Fall away”

Recenzie „Regina Roșie” de Victoria Aveyard

Recenzie „Mara Dyer” de Michelle Hodkin