Postări

Recenzie „Cinder” de Marissa Meyer

Imagine
Aveam nevoie de o carte de genul de ceva timp și mă bucur că, în sfârșit, m-am hotărât să citesc „Cinder” de Marissa Meyer. 
Ce-i drept, încă de când am cumpărat-o, am evitat să o răsfoiesc din cauza faptului că face parte dintr-o serie și mă speria gândul că s-ar putea să-mi placă prea mult și, astfel, să-mi doresc continuarea. 
Bineînțeles că așa s-a întâmplat, dar parcă tot nu-mi pare rău că am citit-o. Din contră, mi-a adus aminte de vremurile frumoase când aveam timp liber și îmi oboseam ochii printre rândurile cărților fantasy. Chiar și în viitor, povestea începe cu „a fost odată ca niciodată”...

Aceste cuvinte au fost suficiente pentru a-mi da seama că o să-mi placă. Am avut același sentiment înainte să mă apuc de lectură ca la „Născută din fum și os” de Laini Taylor, carte publicată tot la Epica, pe care v-o recomand de altfel. 

Ideea este că „Cinder” este inspirată din clasica poveste a Cenușăresei; într-adevăr, pot simți printre paginile cărții urmele ambianței acestui basm dacă…

Recenzie „Hoțul de cărți” de Markus Zusak

Imagine
„Hoțul de cărți”de Markus Zusak este o dovadă a faptului că, deși am dat peste nenumărate povești, întotdeauna rămâne ceva ce încă nu am descoperit. De-a dreptul sfâșietoare, este o carte ce m-a învățat despre importanța cuvintelor și cât de influențabile pot fi. 
Cu un mesaj excepțional, această operă extraordinară tratează un subiect destul de cunoscut, și anume războiul, acțiunea petrecându-se în anii 1940-1943. 
Am mai citit o grămadă de cărți care să-mi fi rămas în minte mult timp după aceea, însă toată această poveste cred că m-a afectat mai mult decât au putut să o facă celelalte, deoarece sunt conștientă de faptul că, precum personajele din această carte, au fost oameni care chiar au suferit în acea perioadă.
„Hoțul de cărți” mă face să mă gândesc la persoanele care au pierdut o grămadă când nici măcar nu învățaseră ce înseamnă să deții un lucru, la copiii care au cunoscut moartea când ei nici nu apucaseră să guste viața și la soldații care și-au învăluit teama în ultimul strop d…

Interviu cu Penelope Douglas, autoarea seriei „Fall away”

Imagine
În ultima postare, și anume recenzia de la "Descătușare", am spus că am o surpriză pentru voi. După cum ați văzut în titlu, cred că v-ați dat seama despre ce este vorba.

Totul a început de la o simplă postare pe  contul de bookstagram (@herearethereaders), un comentariu și mai apoi un instastory. Iar dacă am avut șansa, am zis sa profit de ea, pentru că ceva rău nu avea cum să iasă. Și uite că am ajuns aici. Penelope este una dintre autoarele mele preferate și interviul acesta a însemnat enorm pentru mine. Penelope Douglas este autoare americană de bestseller-uri New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Romanele ei sunt traduse în peste zece limbi și vândute în sute de mii de exemplare. După ce a absolvit Administrația Publică la  Universitatea Northern Iowa, a urmat un Master în Științele Educației la Loyola University. A profesat în domeniul educațional, iar acum se ocupă doar de scris. Este o autoare extrem de îndrăgită, iar romanele sale sunt așteptate de mii de f…